MUŞ / BULANIK - Örenkent Ortaokulu

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün beden olarak aramızdan ayrılışının 85.yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı gerçekleştirildi.Anma programını okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz birlikte izlediler.

Kas

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yalçın TUNÇEL Okulumuzu ziyaret etti.Öğretmenlerle toplantı yapan müdürümüz; her öğrencinin bizim için ayrı bir değer olduğunu hiç bir öğrencinin diğerine göre üstün olmadığını her öğrenci için ayrı ayrı ilgilenilmesi gerektiğini belirterek,akademik eğitimin yanısıra öğrencilerin sosyal,kültürel,sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirilmesi tavsiyesinde bulundu.İdareci ve öğretmenlere vermiş oldukları emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Mrt

Okulumuzda tüm kademelerde deneme sınavı yapıldı. Yapılan deneme sınavı ile eksik öğrenmeleri tespit etmek ve önlemler alarak öğrencilerimizin özgüvenlerinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yalçın TUNÇEL Okulumuzu ziyaret etti.Öğretmen ve öğrencilerin ders işleyişlerine eşlik ederek LGS'ye hazırlanan öğrencilerle sonbet ederek ders çalışma teknikleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Nazik ziyaretinden dolayı Müdürümüze teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzdaki öğrencilerimizin seviyelerini ölçmek, gelişimlerini izlemek, eksiklerini tespit edip önlem almak amacıyla tüm sınıflara  deneme sınavı yapıldı.

Ock

Günümüzün en önemli ihtiyaçlarından olan ve aşırı kullanma ile gelecek nesilleri zor durumda bırakacak olan enerjinin gereği kadar ve bilinçli kullanılmasının sağlanması amacıyla ülkemizde her yıl 11-18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu Haftası kutlanmaktadır. Bu haftayı en iyi anlatan özlü sözlerden biri de "En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir".Ocak ayının ikinci haftası "Enerji Verimliliği Haftası" olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda 7/A sınıfımızda farkındalık programı gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Enerji Tasarrufu için:

1.         Kullanmadığınız elektrikli aletlerin fişlerini prizden çıkarın.

2.         Buzdolabı ve buzluğunuzun kapağını gereksiz yere açıp kapatmayın.

3.         Su ısıtıcınıza (kettle) ihtiyacınız olan miktardan fazla su koymayın.

4.         Daha uzun dayanan ve elektrik tüketimi az olan kompakt florasan ampulleri seçin.

5.         Oturmadığınız odalarda yanan ışıkları kapatın.

6.         Kapı, pencere kenarlarında bulunan çatlak ver yarıkları kapatın.

7.         Kullanacağınız ev aletlerini satın alırken yalnızca fiyat olarak değil, enerji tasarrufu açısından da değerlendirin.

8.         İşiniz bittiğinde elektrikli cihazlarınızı düğmesinden kapatın.

• ENERJİ TASARRUFU KONULU GÜZEL SÖZLER

• *Allah israf edenleri sevmez

Ekm

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Öğretmenlerin ders işleyişlerine eşlik ederek toplantı yaptılar. Toplantıda pandemiden dolayı verilen aradan dolayı eğitimdeki ciddi zaman kaybını telafi etmek için eylem planı hazırlayarak aradaki zaman kaybını gidermeliyiz dedi.Öğrenci ve veli durumları hakkında bilgiler alarak idarecilerin ve öğretmenlerin taleplerini dinleyen Sayın TUNÇEL başarılı çalışmalar temennisiyle okullumuzdan ayrıldı.

Ekm

Okulumuzdaki öğrencilerimizin seviyelerini ölçmek, gelişimlerini izlemek, eksiklerini tespit edip önlem almak amacıyla  deneme sınavı yapıldı.

Nis

Ara

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Okulum Temiz Projesinde  okulumuz belge almaya hak kazanmıştır. Belgelerimiz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yalçın TUNÇEL tarafından verilmiştir.

Her konuda olduğu gibi bu alanda da öncü okul olmanın onurunu yaşıyoruz. Başta  emeği çok  olan Müdür Yardımcım Sümeyra KORTUK'a ve katkısı olan arkadaşlarıma TEŞEKKÜR ederim.

Nis

Şbt

Öğretmenlerle yaptığı toplantıda 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 2.döneminde akademik başarının arttırılmasına yönelik çalışmalar hakkında okul idarecileri ve öğretmenler ile fikir alışverişinde bulundu. Öğrenci ve veli durumları hakkında bilgiler alarak idarecilerin ve öğretmenlerin taleplerini dinleyen Sayın TUNÇEL başarılı çalışmalar temennisiyle okullumuzdan ayrıldı.

Şbt

Fatih Projesi çerçevesinde Okulumuzdaki tüm sınıflarında akıllı tahta kuruldu.Projenin amacı, bilgi toplumu yaratmak ve eğitimde teknolojiyi yararlı kılmaktır.

Ara

Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ''Öğretmenim misafirim'' projesi kapsamında veli ziyaretlerinde bulunduk. Bu ziyaretlerimiz, devamsız öğrencileri okula kazandırmak ve velilerimizle dayanışma halinde olmak adına çok verimli oldu.