MUŞ / BULANIK - Örenkent Ortaokulu

Eyl

2019 - 2020 Eğitim - Öğretim Yılı 09 Eylül Pazartesi Günü başlayacaktır.Yeni eğitim-öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve  velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, okulumuzla bu yıl tanışan öğrencilerimize ve aramıza yeni katılan meslektaşlarımıza başarılar diliyoruz.

Nis

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Deniz EDİP, Okulumuzu  ziyaret ederek öğrenci, öğretmen ve okul yöneticileriyle bir araya geldi.  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, ziyaret sırasında yöneticilerden ve öğretmenlerden okulun mevcut durumu ve ihtiyaçlarıyla ilgili bilgiler alması ve incelemelerde bulunması sonrasında, öğrenciler ile sohbet ederek öğrencilerin isteklerini dinledi.

Mrt

Haftalık ders çeşidinde ve saatinde bir azalma üzerine çalıştıklarını ifade eden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, ay sonunda yeni müfredatı ay sonunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklayacağını söyledi.
Kırıkkale'de katıldığı bir panel sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada yeni Eğitim Vizyonu içerisindeki müfredat programlarıyla ilgili belgi verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, "Malumunuz Bakanımızın Ekim ayı başlarında ilan ettiği 'Eğitimde Vizyon 2023' çalışmamız vardı. O vizyon çalışmasında her şey takvime bağlı bir şekilde var zaten. Yine orada bakan beyin ilan ettiği takvim Mart sonunda bütün sınıflarla alakalı programların açıklanmasına dair her şey olacak. Dolayısıyla orada haftalık ders çizelgeleri ve azalan dersler, eklenen dersler, programlar vs. tüm boyutlarıyla bu konuyu bakan bey ilan edecekler. Şu anda neyi söylersek erken söylemiş oluruz. 2023 Vizyon belgesinde yazdı zaten, sayın Bakanımız bu olayı da ilan etti. Söylediğimiz şey şu: Haftalık ders çeşidinde ve saatinde bir azalma üzerinde çalışıyoruz. Ama bunun ne olduğu, nasıl olduğu, boyutları, nasıl uygulanacağı konularının hepsi sayın bakan tarafından ilan edilecek" diye konuştu.

Nis

Birincil pekiştireçleri eğitim ortamından yavaş yavaş çekip yerine ikincil pekiştireçleri koymayı hedefleyen Örenkent  Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık  Servisi, ilk projesini hayata geçirdi:"ÖRENKENT SİNEMASI".

İmkansızlıkların hayal etmeye engel olmadığı ilkesinden hareketle kurulan sinemanın açılışını,ders öğretmenlerinin pekiştireç olarak  dağıtmış oldukları biletleri alan öğrenciler Okul Psikolojik Danışmanımız Müjdat ÇELİK ile birlikte "BUZ DEVRİ-1" filmini izleyerek gerçekleştirdiler.

Nis

Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmenimiz Müjdat ÇELİK  tarafından okulumuzdaki ilkokul ve ortaokul kademesindeki  öğrencilerimize  "Snellen Göz Tarama Testi" uygulanmıştır.

Nis

"KADINLAR DEĞERLİDİR.ÇÜNKÜ..." DEDİK  ve   GERİSİNİ ÖĞRENCİLERİMİZE BIRAKTIK.

"SAĞLIKLI HAYAT, OH NE RAHAT!"  KONULU REHBERLİK SERVİSİ PANOMUZ

Nis

"REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNDEN MESAJ VAR."DOSYAMIZDAKİ ARALIK AYININ BROŞÜRÜ:"ANNE SEVGİSİ."

HEM TATİL HEM DE YARIYIL FIRSATI PANOMUZ